Pamatuji si, jak jsem jako malá holka vždy na Velikonoce doufala, že nám zbyde hodně vajíček, aby z nich mamka mohla udělat mou oblíbenou vajíčkovou pomazánku. A díky zázraku v podobě černé soli si jí můžu připravit i já sama ve veganské variantě 🙂 Pokud chcete v pomazánce strukturu vajíček, dejte si 100 g tofu silken stranou, rozmačkejte ho vidličkou a přimíchejte do hotové pomazánky. Mě bohužel tahle vychytávka napadla až po umixování 😀
INGREDIENCE
300 g silken tofu
100 g sojanézy
50 g natě z jarní cibulky
10 g čerstvé pažitky
10 g lahůdkového droždí
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička černé soli
1 lžička kurkumy
1/4 lžičky pepře
POSTUP
Veškeré ingredience kromě natě z jarní cibulky a pažitky dáme do stolního mixéru a rozmixujeme dohladka. Jarní cibulku a pažitku nasekáme nadrobno a přimícháme do pomazánky. Pomazánku podáváme s pečivem.
ŽIVINY (celé množství)
KCAL: 733 kcal
B: 50 g
S: 18 g
T: 51 g
VL: 6 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg