Tento rostlinný “tvaroh” lze použít místo živočišného tvarohu – to jest sníst ho jen tak samotný nebo ho třeba použít jako náplň do palačinek, šátečků, na koláče, dorty, moučníky…cokoliv vás napadne! Pro “polotučný” tvaroh přidejte před mixováním ještě kokosový olej. Tvaroh lze osladit i sirupy (například agáve) nebo čerstvým ovocem, které přidáte před mixováním.
INGREDIENCE
Tvaroh
200 g tofu natural
80 ml mandlového mléka
šťáva a kůra z 1/2 středního citrónu (nejlépe BIO kvality)
stévie v kapkách Zdravý den
Na dochucení
Kakao/karob, vanilkový prášek, proteinový prášek, čerstvé ovoce, arašídové máslo, aj.
POSTUP
Tofu opláchneme a rozlámeme do stolního mixéru. Přidáme ostatní ingredience a vše rozmixujeme do krémové konzistence. Tvaroh můžeme dále dochutit kakaem, vanilkou nebo třeba kokosem.
ŽIVINY
KCAL: 285 kcal
B: 30 g
S: 7 g
T: 15 g
VL: 0 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg
Dobry den, konecne jsem narazila na vegan alternativu tvarohu! Ziju v USA a zde se znaci tofu jinak – silken, soft, firm, extra firm. Umela byste poradit, ktery druh US tofu je ceske tofu natural? Dekuji!
Zdravím, ze silken tofu bude tvaroh nejvíc jemný a není zapotřebí ani žádného extra mixéru 🙂