Přítel si nedávno vzpomněl na salát, který mu jeho maminka dělávala, když byl malý. Neváhali jsme a pustili se do jeho veganské podoby. A tak vzniklo naše nové oblíbené jídlo. Recept funguje i bez dresingu “modrý sýr” – jen přidejte více jogurtu a více lahůdkového droždí. Nebude to tak sýrové jako s dresingem, ale stejně je to dobrota!
Ingredience (2 porce)
Salát
100 g těstovin
240 g červených fazolí (1 plechovka)
120 g bílých fazolí (1/2 plechovky)
100 g kukuřice
1 malá červená cibule
1 salátová okurka
“Sýrový” dresing
100 g bílého sójového jogurtu
40 g dresingu “modrý sýr” Follow your heart
šťáva z 1/2 citrónu
2 stroužky česneku
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce sušené bazalky
sůl, pepř
Postup
V hrnci dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne vřít, vsypeme do hrnce těstoviny. Průběžně je kontrolujeme, dokud nebudou al dente. Poté je scedíme a necháme vychladnout.
Vyndáme veškeré fazole a kukuřici z plechovek a vše propláchneme v cedníku. Okurku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi na dresing v malé misce.
Ve velké míse pečlivě smícháme veškeré ingredience včetně dresingu. Před podáváním dáme salát vychladit do ledničky.
Živiny (1 porce)
KCAL: 536 kcal
B: 26 g
S: 77 g
T: 11 g
VL: 16 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg