Ingredience (přibližně 16 kuliček o 10 g)
120 g kešu másla
30 g pufovaného amarantu
10 g mletého lněného semínka
10 ml vody
1 lžíce mletého skořice
pár kapek stévie
Postup
Do misky nalijeme kešu máslo, přidáme mletou skořici, mleté lněné semínko, vodu, stévii a vše pečlivě promícháme. Poté přisypeme pufovaný amarant a směs propracujeme v tvárnou hmotu, z které tvarujeme malé kuličky.
Poznámky
Pufovaný amarant jsem si zamilovala hned při prvním vyzkoušení, kuličky jsou z něj opravdu úžasné! Lze ho zakoupit v drogériích DM v necelozrnné podobě, já osobně použila tento z Veganz, jenž je celozrnný.
894 kcal – 41 g S – 67 g T – 31 g B – 12 g vlákniny
1 kulička: 55 kcal – 2 g S – 4 g T – 2 g B
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg