Tuhle “rybí” pomazánku z cizrny si pravidelně dělám už nějaký ten rok, ale až teď jsem konečně dala dohromady recept. Příprava zabere jen pár minut, ale musím přiznat, že když se mi fakt nechce, tak smíchám jen rozmačkanou cizrnu, nori vločky a hořčici a pochutnám si taky! Pro více junk verzi můžete jogurt nahradit sojanézou či tofunézou a pro ještě více rybičkovou chuť a jód přidejte více nori vloček.
INGREDIENCE
250 g uvařené cizrny
120 g rostlinného bílého jogurtu (já použila Nejogurt)
1 velká kyselá okurka (100 g)
2 a 1/2 lžíce nori vloček
2 lžíce plnotučné hořčice (cca 40 g)
2 lžíce jablečného octa (30 ml)
1 malá červená cibule (cca 80 g)
sůl, pepř
POSTUP
Cibuli a kyselou okurku nakrájíme nadrobno. Cizrnu rozmačkáme vidličkou, přidáme k ní veškeré ostatní ingredience a pečlivě promícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.
ŽIVINY (celé množství)
KCAL: 567 kcal
B: 27 g
S: 72 g
T: 19 g
VL: 13 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg
Ahoj zkoušela jsem a chut po rybickach citil i můj taťka vsezravy😍