Dost bylo namáčení, nekonečného čekání a cezení při výrobě domácích oříškových mlík. Toto mandlové mléko si připravíte během pár minut!
Pokud chcete mléko neutrální chuti, které se hodí i do slaných jídel, tak vynechejte z receptu rýžový sirup a skořici. Pokud chcete sladit bez sirupů, doporuručuji stévii v kapkách nebo sušené datle – datle je však třeba alespoň na 30 minut namočit do horké vody. Skořici můžete nahradit i mletým kardamonem, vanilkovým práškem/extraktem nebo perníkovým kořením.

INGREDIENCE  
4 lžíce 100% mandlového másla (60 m)
1 lžíce rýžového sirupu (15 ml)
2 a 1/2 hrnku vody (500 ml)
1/4 lžičky soli
1/3 lžičky mleté skořice

POSTUP
Do mixéru (já používám Vitamix) nalijeme vodu a přidáme veškeré ostatní ingredience. Máslo použíme ideálně v raw kvalitě a pokud již v sobě obsahuje sůl, tak pro jistotu vynecháme 1/4 lžičky soli z receptu. Mixér zapneme na nejvyšší otáčky a mixujeme po dobu 2 minut. Poté hotové mléko přelijeme do nějaké uzavíratelné lahve či nádoby a skladujeme v lednici.

ŽIVINY (celé množství)
KCAL: 438 kcal
B: 15 g
S: 18 g
T: 34 g
VL: 7 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na 
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

 

Zanechte mi zprávu