Z palačinek jsem měla dlouhou dobu respekt, jelikož i malé lívanečky se mi už párkrát nepovedly, tak co teprve palačinky! Jelikož mi ale přítel oznámil, že je má dost rád, tak jsem sebrala odvahu a nechápu, čeho jsem se bála! Palačinky drží super i bez vajíčka a jakékoliv rostlinné náhrady za něj.

Ingredience (1 hrnek = 200 ml)
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
2 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/4 lžičky soli

Postup
V míse smícháme rostlinné mléko se špetkou soli, pomalu přisypáváme mouku a prošleháváme metlou. Těsto necháme chvíli odpočinout.
Naběračkou nalijeme těsto na rozehřátou pánev (nepřilnavou či slabě vymazanou olejem), rovnoměrně ho rozprostřeme a smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s džemem, tofu tvarohem, rostlinným jogurtem, arašídovým máslem a ovocem, čokoládovou pomazánkou či jinak dle chuti.

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

1 komentář

  1. Mňamózní recept 😛 spálil jsem jenom jednu, takže celkem úspěch .

    Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky
    po slanu, vyzkoušel pohankove palačinku a taky byla velmi dobře.

Zanechte mi zprávu