Spiralizér zase v akci! O víkendu jsem dostala chuť na něco šťavnatého a zrovna jsem se učila o tom, jak je výhodné jíst mrkev syrovou kvůli aktivnímu falcarinolu, což je protirakovinná látka (na druhou stranu uvařením se zas lépe využije betakaroten obsažený v mrkvi – to si člověk nevybere), tak jsem prozkoumala zásoby, vytáhla spiralizér a výsledkem byly tyto špagety.
INGREDIENCE (2 porce)
Špagety
500 g mrkve
Tahini dressing
60 g tahini
10 g agáve sirupu
100 ml mandlového mléka
100 g uzeného tofu
10 g petrželky
2 stroužky česneku
šťáva z 1 citrónu
čerstvě namletý pepř
Ozdoba
20 g nasekaných mandlí
POSTUP
Tahini rozmícháme s mandlovým mlékem, agáve sirup a šťávou z citrónu. Uzené tofu nastrouháme, petrželku nasekáme najemno, česnek oloupeme a prolisujeme a vše přidáme k základu. Nakonec dochutíme pepřem a pořádně promícháme. Mrkve oloupeme a pomocí spiralizéru, z nich uděláme špagety, které promícháme s hotovým dressingem. Podáváme s nasekanými mandlemi.
453 kcal – 33 g S – 29 g T – 18 g B – 10 g vlákniny (1 porce)
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg