Rychlý a nenáročný oběd za pár korun. Místo pečených žampiónů můžete krém ozdobit třeba chlebovými krutonky nebo čerstvými bylinkami. Na fotce je též na krému drcené chilli, které můžete, ale nemusíte použít 🙂
Ingredience (2 porce)
Krém
500 g květáku
100 g cibule
800 ml zeleninového vývaru
50 ml ovesné smetany (či jiné rostlinné)
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř dle chuti
Pečené žampióny na ozdobu
100 g žampiónů
10 ml oleje
špetka mletého kmínu
Postup
Krém
Nakrájenou cibulku, květák rozebraný na růžičky a bobkový list zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit do změknutí. Poté vyndáme bobkový list, přidáme prolisovaný stroužek česneku, tymián, špetku chilli a muškátového oříšku, přilijeme ovesnou smetanu a vše dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem.
Pečené žampiony
Žampióny nakrájíme na tenké plátky, lehce poprášíme mletým kmínem a na rozehřátém oleji je pečeme dozlatova. Květákový krém podáváme s opečenými žampiony.
Živiny (1 pr)
KCAL: 182 kcal
B: 10 g
S: 19 g
T: 10 g
VL: 6 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg