Kokosové kari je jedno z mých nejoblíbenější jídel – ostré koření a krémové kokosové mléko jsou úžasná dvojka, která se zeleninou, tempehem a jasmínovou rýží vytváří neskutečnou lahůdku. Ráda po téhle kombinaci sahám při výběru v restauracích a stejně tak ráda si jí dělám doma podle následujícího receptu. Pokud budete chtít snížit množství tuku v pokrmu, nahraďte část kokosového mléka jiným rostlinným mlékem a místo tempehu lze použít například tofu či cizrnu.

Ingredience (2 porce)
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1/2 plechovky bambusových výhonků (zhruba 70 g)
100 g uzeného tempehu
1 střední cuketa
1/2 mrkve
1/3 pórku
1 stroužek česneku
1/2 lžičky citrónové šťávy
2 lžíce kari koření
1/2 lžičky mletého koriandru
1/3 lžičky mletého chilli (či více – dle chuti)
1/3 lžičky mletého kmínu
1/3 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce oleje

Postup
Na lžíci oleje orestujeme nakrájený pórek. Po chvíli přidáme cuketu a nastrouhanou mrkev a dále restujeme. Jakmile zelenina změkne, přihodíme nakrájený tempeh a bambusové výhonky. Poté vše zalijeme kokosovým mlékem, přidáme veškeré koření a prolisovaný stroužek česneku a pár minut povaříme (podle toho, jak chceme zeleninu měkkou). Pokud chceme více omáčky, přidáme ještě trochu jiného rostlinného mléka (popřípadě vody). Nakonec omáčku dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s rýží či jinou přílohou dle chuti.

Živiny (1 pr)
KCAL: 572 kcal
B: 16 g
S: 19 g
T: 49 g
VL: 3 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

1 komentář

Zanechte mi zprávu