Tento dip bych úplně nenazývala receptem, ale spíše tipem. Je totiž nesmírně jednoduchý a navíc si ho můžete upravit dle chuti – já ho mám třeba ráda fest bylinkový a česnekový.
Ingredience
1 kelímek bílého sójového jogurtu (125 g)
1/2 lžičky citrónové šťávy
3 lžíce nasekané pažitky
1 lžíce lahůdkového droždí
2 stroužky česneku
himalájská sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
Jogurt přendáme z kelímku do misky, přidáme citrónovou šťávu, nasekanou pažitku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše pečlivě promícháme a podáváme jako dip k čerstvé, dušené či pečené zelenině nebo třeba k pečeným bramborům.
Živiny
KCAL: 84 kcal
B: 7 g
S: 7 g
T: 3 g
VL: 1 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg