Díky své nasládlé chuti se dýně hodí nejen do slané kuchyně, ale i do sladké. Tyto muffinky z ní jsou toho jasným důkazem! Dýňové pyré si můžete koupit nebo se dá jednoduše udělat doma z koupené dýně – stačí vydlabanou a nakrájenou dýni podlít trochou vody, dusit do změknutí a pak rozmixovat s malým množstvím vody na pyré.
Ingredience (12 muffinů, 1 hrnek = 200 ml)
300 g celozrnné špaldové mouky (2 a 1/3 hrnku)
150 g třtinového cukru (1 hrnek)
400 g dýňového pyré (2 hrnky)
300 ml rýžového mléka (1 a 1/2 hrnku)
1 a 1/2 lžíce mleté skořice
1 lžička muškátového oříšku
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky soli
1 lžíce kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička citrónové šťávy
100 g nasekané hořké čokolády
Postup
Troubu zapneme na 200° C a připravíme si formu na muffinky (nesilikonovou je třeba vymazat olejem a vysypat hrubou moukou či strouhaným kokosem). V míse smícháme mouku, cukr, veškeré koření, prášek do pečiva, jedlou sodu a nasekanou čokoládu. Dýňové pyré s mlékem a citrónovou šťávou vlijeme k suchým ingrediencím a vše pečlivě promícháme. Pomocí lžíce plníme formičky a pečeme asi 20-25 minut.
Živiny (1 muffin)
KCAL: 232 kcal
B: 4 g
S: 41 g
T: 6 g
VL: 3 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg