Jako od maminky! Nejlépe chutná s kakaem z mandlového mléka. 

Ingredience (1 hrnek = 300 ml)
350 g polohrubé pšeničné mouky (2 hrnky)
180 g řepného cukru (větší 1/2 hrnku)
100 ml řepkového oleje (1/3 hrnku)
375 ml rostlinného mléka (1 a 1/4 hrnku)
10 ml jablečného octa (1 lžíce)
10 g kypřícího prášku do pečiva (1 lžíce)
4 g vanilkového prášku (1 lžička)
20 g kakaového prášku (3 lžíce)
špetka soli

Postup
Troubu předehřejeme na 170°C. V míse smícháme sypké ingredience (až na kakao), přilijeme olej, rostlinné mléko a jablečný ocet a vše pečlivě promícháme.
Těsto rozdělíme na dvě půlky s tím, že do jedné vmícháme kakao. Obě půlky poté vlijeme do vymaštěné a vysypané formy na bábovku. Dáme do trouby a pečeme přibližně 40 minut. Během pečení neotvírat zbytečně troubu! Až se bábovka bude zdát hotová, píchneme do ní špejlí – pokud se těsto nebude lepit, můžeme ji vytáhnout. Po vyndání jí necháme pár minut odpočinout. Poté bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu