Ingredience
200 g vařené cizrny
40 g kešu másla (2 lžíce)
20 g kakaa (1/4 hrnku)
100 ml mandlového mléka (1/2 hrnku)
20 g čokoládového proteinu (1/4 hrnku)
1 lžička vanilkového prášku
pár kapek vanilkové stévie
Postup
Všechny ingredience nasypeme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
Poznámky
Tahle čoko-cizrnová pomazánka je mým oblíbeným krémem na moučníky i oblíbenou náhradou nutelly. Narozdíl od klasické nutelly jí však klidně sním všechnu, jelikož neobsahuje žádný cukr a nasycené tuky. Pokud nemáte čokoládový protein, přidejte jen více kakaa a sladidla. Vanilkovou stévii lze nahradit jakýmkoliv jiným sladidlem.
615 kcal – 57 g S – 24 g T – 36 g B – 17 g vlákniny (uvedené hodnoty platí pro celé množství)
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg