Hříšně sladké a hříšně dobré čokoládové kuličky vyrobené během chvilky bez použití mouky, másla a cukru! Jsou sice tučnější a není radno sníst celou dávku na posezení, ale všechen tuk pochází z těch správných zdrojů.
Ingredience (přibližně 40 kuliček o váze 15 g)
300 g kešu oříšků
200 g avokáda
50 g kakaa + trochu na obalení
20 g agáve sirupu
1 lžička vanilkového prášku
špetka soli
Postup
Do mixéru nasypeme kešu oříšky, vanilku a sůl a mixujeme, dokud oříšky nepustí olej (nejdříve se rozemelou na mouku, pak začnou sedat na dno mixéru a lepit – to je náš okamžik). Přidáme kakao, agáve a avokádo a vše rozmixujeme na hladkou hmotu, z které tvarujeme kuličky. Pokud hmota bude příliš lepkavá na tvarování, uložíme jí na pár hodin do lednice (či na kratší dobu do mrazáku) – trochu ztuhne a bude se s ní lépe pracovat. Kuličky obalíme v kakau a skladujeme na chladném a tmavém místě.
2 199 kcal – 164 g S – 170 g T – 72 g B – 49 g vlákniny
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg