Tento recept ocení nejen milovníci indické kuchyně, ale i ti, kteří mají rádi one-pot meal neboli jídlo z jednoho hrnce.
Ingredience (3 porce)
800 g brambor
200 g červené čočky
200 g mrkve
1 zeleninový bujón
1 lžíce oleje
1/2 pórku
3 lžíce kari koření
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky chilli
sůl, pepř
Postup
Pórek omyjeme, přeřízneme na půl, nakrájíme a hodíme na rozpálenou pánev s olejem. Brambory omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Jakmile nám pórek povadne, hodíme k němu mrkev a za občasného míchání restujeme. Přidáme nakrájené brambory a celou směs pár minut mícháme, než se brambory trochu opečou. Poté přidáme červenou čočku, zeleninový bujón, vodu (tak, aby bylo vše ponořené) a koření (až na sůl a pepř). Vše promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném plameni cca 15-20 minut. Dle potřeby promícháváme a přiléváme vodu. Jakmile jsou brambory měkké, kari osolíme a opepříme a můžeme podávat.
Živiny
KCAL: 528 kcal
B: 26 g
S: 101 g
T: 2 g
VL: 7 g
Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg
Zdravím,
lze použít i Batáty?
Předem děkuji za odpověď
Zdravím,
určitě by to šlo 🙂