Nejste fanoušek suchých buchet? Máte rádi moučníky jako třeba mrkvový dort nebo brownies? Pak radím vyzkoušet tento cuketový koláč! Díky cuketě zůstává i po upečení hezky vláčný. Pokud nemáte bezlepkovou mouku, lze použít i špaldovou a místo stévie v prášku lze použít dvojnásobné množství cukru.

INGREDIENCE (1 plech 20×20 cm)
180 g bezlepkové mouky
200 g nastrouhané cukety
140 g jablečné pyré
50 ml řepkového oleje
40 g stévie v prášku
30 g nasekaných oříšků
10 ml jablečného octa
6 ml vanilkového extraktu
1 lžička mleté cejlonské skořice
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli

+ vanilkový kokosový jogurt

POSTUP
Pekáč vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 180° C.
V míse smícháme cuketu, jablečné pyré, slunečnicový olej, jablečný ocet a vanilkový extrakt a směs uložíme na minimálně 10 minut do lednice. V jiné míse smícháme zbytek ingrediencí. Po uplynulé době přimícháme vmícháme mokrou část do suché, těsto rozprostřeme rovnoměrně na plech a dáme péct do trouby na asi 30 minut (při testu špejlí by se na špejli měly lepit malé kuličky, ne tekuté těsto – obdobně jako u brownies či mrkvového dortu). Po upečení necháme zcela vychladnout. Poté potřeme kokosovým jogurtem (popřípadě jiným “smetanovým” jogurtem) a porcujeme.

ŽIVINY (celý plech – bez kokosového jogurtu)
KCAL: 1 354 kcal
B: 12 g
S: 187 g
T: 62 g
VL: 9 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu