Banánový “chléb” je skvělá varianta k snídani. Chutná skvěle s arašídovým máslem a plátky banánu, na fotce v článku je s domácím tofu tvarohem a banánem.

Ingredience (1 hrnek = 250 ml)
Chléb
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek ovesné mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
1/3 hrnku rostlinného mléka
2 hrnky rozmixovaných banánů (z cca 4 středně velkých kusů)
2 lžíce kokosového oleje
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli

Na ozdobu
semínka či oříšky

Postup
Troubu předehřejeme na 170° C. Formu na biskupský chléb vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem. V míse smícháme celozrnnou a ovesnou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl. Přilijeme rostlinné mléko, rozehřátý (ne teplý!) kokosový olej a pyré z banánů a vše pečlivě promícháme. Těsto nalijeme do formy, posypeme nasekanými oříšky či semínky dle chuti a dáme péct na 40 – 50 minut do trouby.

IMG_5198

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

1 komentář

Zanechte mi zprávu