Ingredience (1 porce – v případě snídaně, na svačinu by měla stačit 1/2)
1 a 1/2 hrnku mandlového mléka (300 ml)
1/4 hrnku chia semínek (40 g)
1 velký zralý banán (140 g)
vanilková stévie dle chuti (popřípadě vanilkový lusk/prášek/extrakt…)

Postup
Banán s mandlovým mlékem rozmixujeme dohladka, dle chuti přidáme vanilkovou stévii a vše přelijeme do nějaké uzavíratelné nádoby. Přisypeme chia semínka, pořádně promícháme, nádobu uzavřeme a dáme alespoň na pár hodin do lednice.

Poznámky
Chia semínka jsem použila od Iswari a nabobtnaly nádherně! Pokud vám ty vaše nabobtnat nechtějí, je možné, že už jsou moc staré.
Tento puding vám na rozdíl od klasického pudingu dodá spoustu minerálů (vápník, draslík, železo, hořčík, bór, selen, fosfor, zinek), vitamínů (vitamíny skupiny B, vitamín C a E), vlákniny, omega-3 mastných kyselin, antioxidantů a rostlinných bílkovin (chia semínka i mandle obsahují 20% bílkovin).

KCAL: 376 kcal
B: 12 g
S: 36 g
T: 12 g
VL: 20 g
(uvedené hodnoty platí při přípravě pudingu z domácího neslazeného mandlového mléka a stévie)

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg

Zanechte mi zprávu