Byť patřím k avocado lovers, trochu jsem se bála, že tento recept mě moc neosloví kvůli nevýrazné chuti. Ale hned s prvním soustem jsem jasně věděla, že mám svůj nový oblíbený oběd! Můžete zapojit fantazii a mimo rajčat přidat i jiné ingredience – mě napadlo zkusit přidat ještě čerstvou červenou cibulku nebo na kostičky nakrájený a opečený uzený tempeh. Při použití bezlepkových špaget je recept též vhodný pro bezlepkovou dietu 🙂

INGREDIENCE (2 porce)
260 g pšeničných špaget
140 g cherry rajčat

Avokádová omáčka
1 zralé avokádo
1/3 hrnku čerstvé bazalky
1-2 stroužky česneku
15 ml citrónové šťávy
75 ml mandlového mléka
čerstvě namletý pepř
sůl

POSTUP
Jako první si dáme vařit vodu na těstoviny. Mezitím se vrhneme na přípravu omáčky. Do mixéru dáme veškeré ingredience na avokádovou omáčku a dohladka je rozmixujeme. Dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem. Cherry rajčata si nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Jakmile začne vodu vřít, osolíme jí a vsypeme špagety či jiné těstoviny. Vaříme do požadovaného změknutí. Poté je slijeme a promícháme s omáčkou a nakrájenými cherry rajčaty. Podáváme samotné nebo s nasekanými oříšky. Doporučuji podávat vychlazené z lednice.

ŽIVINY (1 porce)
KCAL: 598 kcal
B: 19 g
S: 99 g
T: 14 g
VL: 6 g

Pokud budete podle mě vařit, tak nezapomeňte na případném příspěvku
na
instagramu označit můj profil @dewii.veg a hashtag #dewiiveg 

Zanechte mi zprávu